Välkommen till Frillesås FFs seniorer
Våra härliga killar!

De första nittio minutrarna är de viktigaste.

Sir Bobby Robson

Vår tränarduo
2021-04-04 20:12

I seniorlaget har vi i år en ny konstellation i tränarstaben i och med att Robin Johansson blivit pappa och valt att ta ett steg åt sidan.

Det är istället Patrick Carlsson, tillsammans med Andreas Sandklef som ska ta sig an uppgiften att träna laget.

Båda är välkända hos de flesta, men här kommer en kort presentation.

Andreas, den snart 40-årige snickaren och tvåbarnspappan, uppväxt i FFF med över 200 seniormatcher i ryggen som också spelat både i Åsa IF och Guldheden.

Patrick, 30 år till hösten, är likt Andreas uppvuxen och fostrad både i FFF och samhället Frillesås.

Har gjort drygt 120 A-matcher i FFF och tre säsonger i Löftadalen.

Ska till hösten bygga hus i Stocken och återigen bli Frillesås-bo.

Under uppväxten var han dagbarn hemma hos Andreas, så det måste vara få som känner varandra bättre än dessa två.

Båda känner att tränarrollen var ett naturligt steg och att det kändes självklart.

Andreas som, på grund av sin knäskada, inte varit med i seniorfotbollen det senaste, har saknat det.

Putte, med sina höftskada, känner att han har en chans att ändå vara delaktig i laget och är glad för att göra det ihop med Andreas.

Målsättningen är att placera sig bättre i tabellen än förra året, få killarna att spela bra fotboll och vara jämnare som lag. De vill utveckla och förbättra, tanken är att spela en mer offensiv fotboll med uppställningen 3-4-3.

Spelarna är med på noterna, tycker det ska bli spännande och man tränar nu på sina olika roller i laget.

Förhoppningen är  att kunna använda hyggligt samma trupp till matcherna.

De är överens om att förutsättningarna för att spela bra fotboll i Frillesås inte kan bli mycket bättre. Planerna och anläggningen med de nyrenoverade omklädningsrummen kan man inte anmärka på. Träningstiderna är perfekta och med Stefan som roddar materialet är mycket krattat.

Det som ibland känns tråkigt är att lagkänslan känns starkare än klubbkänslan i föreningen, vilket märks vid arrangemang eller hemmamatcher.

Men om bara Covid släpper sitt grepp ska vi nog kunna förbättra även detta.

Som avslutning på intervjun får de frågan om vad de tycker om Zlatan i landslaget, nu när EM är på gång.

Andreas anser att man måste kunna ha en plats för den bäste i ett landslag.

Putte håller med och tycker att han blivit en bättre lagspelare som också kan ställa krav på andra.

Så förhoppningen i år är att det kommer att gå bra både för Sverige och Frillesås FF säsongen 2021 och vi önskar lycka till!

Nytt startdatum för seriespel för seniorer
2021-03-10 20:47

Idag kom nya besked från Hallands FF som följer FHMs och SvFFs riktlinjer.

Seriestarten skjuts upp till den 1/5.

De matcher som är inbokade i april ska bokas om och spelas på vardagar, absolut senast 1 augusti.

För vår del, fanns det två inbokade matcher i april,  eftersom vi redan från början inte spelade den första omgången,

så för vår del är det inte en stor grej.

Det som oroar är väl om dessa veckor räcker eller om det kommer att fortsätta så här med en månad i taget?

Men vi får innerligt hoppas att det stannar vid detta och att vi snart får spela matcher igen.

Samtidigt idag ställdes även DM in och kommer inte att spelas överhuvudtaget.

De tre platser som Halland har i Svenska Cupen har på herrsidan rankats till

Tvååkers IF, Onsala BK och Ullareds IK baserat på deras resultat under 2020.

Under tiden som vi väntar,  får vi bedriva vår träning på ett smittsäkert sätt och hoppas att vaccinationerna snart förändrar vår tillvaro till det bättre.

Konstgräset öppnar!
2021-01-16 09:36
I fredags bestämde kommunen ihop med övriga kommuner i Halland att öppna alla utomhusanläggningar för idrott.
Trots det fortsatta höga smittläget, där Halland toppar, har de valt att öppna anläggningarna för att främja folkhälsan.
Med det perspektivet förstår man hur mycket träning, idrott och gemenskap betyder för alla.
Dock kvarstår att man följer FHMs rekommendationer och pandemilagen vad gäller avstånd, antal och hygien.

Men ingen är gladare än vi!
Som alla har väntat på att starta sin träning och få tillbaka sin vardag!
Och nu kör vi!
Från och med måndag klockan 18:30 är det träning igen.
Inga omklädningsrum får användas, alla kommer ombytta och har med sig egna vattenflaskor.
Varmt välkomna!
Sista matchen är spelad.
2020-10-11 19:48
Igår slogs sista bollen i Division 6 Norra för i år.
En underlig säsong, präglad av Corona, med enbart enkelmöten på höstsäsongen.
Jag hoppas innerligt att nästa år blir som vanligt, även om det just nu känns tveksamt.
All cred till killarna, som trots avsaknad av matcher, har hängt i med sin träning och kämpat på.

Matchen igår slutade med en vinst, alltid kul när sista matchen avslutas positivt!
Efteråt blev det en enklare avslutning med pizza och quiz som tränarna ordnat med.
Samtidigt passade Robin på att säga att han hoppar av som tränare, då han ska bli pappa nästa år.
Han kommer att finnas kvar i periferin, men inte på samma sätt som i år.
Istället blir det brorsan Patrick Carlsson som tillsammans med Andreas Sandklef, som kommer att vara huvudtränare, hoppar in i tränarstaben.
Vi tackar Robin för det arbetet som han under året har lagt ner, önskar lycka till med nästa steg i livet och hälsar samtidigt Patrick varmt välkommen!
Så småningom kommer det en intervju med Patrick där han får berätta mer om sig själv!

Nu tar laget vila i en månad så tar vi nya tag igen i november på konstgräset!

Äntligen!
2020-08-15 19:16
Vår härliga publik!
Då fick vi äntligen släppa in lite publik på arenan.
Efter en vår som inte liknat något annat, lättades restriktionerna i måndags och femtio personer fick titta på derbyt mot Löftadalen.
Tack till alla er som hjälpte till att göra matchen till en trevlig tillställning och att vi tillsammans gjorde det bästa av situationen.
Lör 10/10 15:00
Lör 3/10 14:00